Iwona Zasuwa poprowadzi spotkanie dotyczące m.in. robienia zdrowych weków. (Fot. Materiały promocyjne/Dorota Zygula Photography)
Gościem specjalnym I Festiwalu Smaków Babiego Lata, na który zapraszają Starosta Kielecki Mirosław Gębski i Wójt Gminy Masłów Tomasz Lato będzie Iwona Zasuwa, autorka bestsellerowej serii książek Smakoterapia, nie bez powodu nazywana Królową Kaszy Jaglanej.
 
Zapraszamy na spotkanie podczas, którego Iwona Zasuwa opowie o prostych sposobach na zdrowe odżywianie się i zdradzi przepisy na weki i kiszonki, które zachwycą Wasze podniebienia i podbiły serca czytelników książki "Smakoterapia 3. Spiżarnia". Start w niedzielę 10 października o godz. 14:00 w "Szklanym Domu". Wstęp jest wolny.
 
Przypomnijmy, że w ramach festiwalu odbędą się konkursy kulinarne, a na scenie amfiteatru wystąpią zespoły folklorystyczne z powiatu kieleckiego.
 

O IWONIE ZASUWIE:

muzyk i pedagog (emisja głosu, sztuka dla dzieci). Na co dzień jest jedną z najbardziej cenionych wokalistek sesyjnych i chórzystek na polskim rynku muzycznym. Od 20 lat bierze udział w niemal wszystkich projektach muzycznych Kayah. Równorzędną jej pasją jest gotowanie a motto jej kuchni oparte jest o założenia medycyny profilaktycznej (hipokratejskiej) czyli jak żyć (co jeść) żeby nie chorować. Mama małego alergika, autorka strony smakoterapia.pl, autorka przepisów oraz prowadząca w programie Ugotuj mi Mamo oraz Ugotuj mi Mamo 2 (2014-2015r) na antenie kuchni+. Edukatorka żywieniowa: autorka cykli edukacyjnych dla dorosłych – „Żyj i jedz zdrowo” oraz warsztatów kulinarnych dla dorosłych, twórczyni Akademii Smakoterapii dla Dzieci (edukacyjno – kulinarnej). Społeczniczka: założycielka kooperatywy Smakoterapia w Warszawie zajmującej się tworzeniem środowiska dla producentów dobrej, zdrowej żywności i ich odbiorców. Zafascynowana leczeniem za pomocą naturalnego żywienia. Posiada niezwykłą łatwość wymyślania ciekawych przepisów na smaczne i zdrowe potrawy mimo ograniczeń dietetycznych, jakie musiała zastosować w swojej kuchni (bez cukru, bez nabiału, w większości potraw bez glutenu, wegetariańskie lub wegańskie). Przez Czytelników nazywana jest Królową Kaszy Jaglanej. Autorka bestsellerowej serii pt. Smakoterapia.

 

Powrót